דירה בשיכון בבלי

נתבקשתי על ידי זוג צעיר עם ילד ותינוק בדרך, לבחון הצעה לרכישת דירה בשכונת בבלי.
התכנית שנמצאה בתיקי העירייה היתה ראשונית בלבד ובמבט כללי לא תאמה את המציאות בשטח. הדירה היתה עמוסה ברהיטים, גרוטאות וחלונות חסומים שלא אפשרו גישה לבצע מדידות מדויקות. בגלל השטח המצומצם כ 63 מ"ר, לביצוע שינויים אופטימלים כל ס"מ קובע.

על מנת להיות בטוחה שאני יכולה לקחת אחריות מלאה על ההחלטה לרכוש את הדירה, הכנתי מספר תכניות ברות ביצוע.

תוצאת השיפוץ עלתה על כל דמיון ושביעות הרצון רבה. מדירת שלשה חדרים חשוכה, מטבח סגור, חדר שירותים עם אמבטיה , מקלחון וכיור, יחידת שרותים מינימלית עם אסלה. לדירה עם מרחב ציבורי פתוח ומואר, מטבח מרווח עם אי אכילה ואחסון, ארון שרות גדול המכיל מכונת כביסה וייבוש ומקום לאחסון ציוד גדול, מזוודות , כסאות רזרביים ועוד, אזור משחקים בקצה הסלון וספסל איחסון.

שני חדרי שרותים שהם תוצאה של משחק מדוייק של שבירה חלקית והזזת קירות על מנת לאפשר הכנסת אסלה נוספת וכיור. ארון האוויר הישן שהיה בחדר השרותים המרכזי נבנה מחדש מאלומיניום עם זכוכית ושולב עם החלון, סיפק מקום אחסון נוסף. באחד החדרים היה כעין חלון בנישה שהוסב לפינת "זולה" , הוסיף אור ותחושת מרחב.

כל חלונות הסלון שונו, מתחת לויטרינה הגדולה נבנה ספסל אחסון עם 3 מגירות ומרחב למשחקי הילדים.

בחירת הצבעים נעשתה בשיתוף שני בני הזוג בעלי טעמים ורצונות שונים. אחד אוהב צבעים שקטים והשני רצה צבעוניות. הצלחנו להגיע לשילוב של צבעים מונוכרומטיים וצבעוניות בקיר הסלון הסגול, כסאות בר סגולים חדרי שרותים בתורכיז, ריצוף תואם ושילוב צבעים עדין של אפור צהוב קרם בריהוט המוזמן בסלון. ארון השרות וספסל האחסון נצבעו בצבע זהה לקירות ולתקרה.

תכנון התאורה לקח בחשבון גם חסכון באנרגיה באמצעות תאורת לד וגם, בכל החדרים, שילוב של תאורה מרכזית עם תאורת אוירה.
 
לפני
 
אחרי
 
 
בבלי לפני 1
 
בבלי אחרי 1
 
בבלי לפני 2
 
בבלי אחרי 2
 
בבלי לפני 4
 
בבלי אחרי 4
 
בבלי לפני 5
 
בבלי אחרי 5
 
בבלי לפני 6
 
בבלי אחרי 6
 
בבלי לפני 7
 
בבלי אחרי 7
 
בבלי לפני 8
 
בבלי לפני 7